Swedavia bygger ut Göteborg Landvetter Airports terminal för att kunna ta emot ökningen av resenärer samt att bidra till att bygga framtidens flygplats. Hållbarhet och säkerhet är ledord i projektet. 

Göteborg Landvetter Airport förbereds för att möta regionens behov av ökad tillgänglighet. Integra är huvudkonstruktör för etapp 1, den norra delen av flygplatsterminalen för resenärsökningen och att bidra till att bygga framtidens flygplats. Större, tillgängligare och modernare.

Göteborg Landvetter Airport har ca 7 miljoner resenärer på ett år. För att säkerställa och förbättra kapaciteten för bagagehantering och säkerhetskontroll utvecklas den norra delen av terminalbyggnaden.

Terminalexpansion norr, omfattar också byggnationen av ett nytt hotell kopplat till terminalen, en gemensam säkerhetskontroll för inrikes- och utrikesresenärer samt ett nytt bagagehotell. Hotellet är 7 våningar högt och integrerat med den framtida incheckningshallen.

Detta är ett stimulerande partneringprojekt där våra medarbetare får möjlighet att skapa relationer och utvecklas tillsammans i ett dynamiskt team bestående av Swedavia, PEAB och övriga konsulter, säger Anders, uppdragschef och Louise, uppdragsledare på Integra.” Tillsammans med Peab bygger vi ett nytt bagagehotell, säkerhetskontroll och ett nytt miljövänligt hotell som kommer att drivas av Scandic och som öppnar 2021.