Ett drygt år efter att det första spadtaget togs för innovationsarenan A Working Lab, som tidigare hette Johanneberg Science Park 2 (JSP2), börjar stommen resa sig upp och över kringliggande hus.

Stommen är i skrivande stund fyra våningar hög och innan semestertiderna träder i kraft framöver skall även de sista tre och trappande våningarna vara resta.

Det är ett häftigt bygge som med sin karaktäristiska trä-stomme drar mycket uppmärksamhet till sig, uppe vid Chalmers tekniska högskola.

Projektet har präglats av sin partnering-form. För Integras roll, som huvudkonstruktör, har mycket fokus legat på framtagandet av smarta och funktionella stomdetaljer. För att nå dit, i ett projekt där ingen i projekteringsgruppen byggt ett liknande hus tidigare, har många kloka huvuden slagits ihop och bollat idéer och tankar på ett utvecklande sätt.
Fokus har också legat på de höga miljömålen, Miljöbyggnad Guld, som krävt miljömässigt smarta val av allt ifrån minsta skruv till det ständiga arbetet för minimerande av användandet av betong.

Vill man följa bygget framöver kan man göra det på samverkansentreprenörens Webbkamera.

Beställare och byggherre för denna kontorsbyggnad är Akademiska Hus och planerad inflytt sker sommaren 2019.
Integras uppdrag, som huvudkonstruktör och stomkonstruktör, har pågått från programhandling 2014 fram till 2018 för bygghandling och arbetsplatsuppföljning.

Vi har tidigare skrivit om projektet! Följ länkarna
Johanneberg Science Park 2, ett innovationsprojekt i trä! och Första spadtaget för Johanneberg Science Park etapp 2

Bildkälla: Tengbom Arkitekter